Over Mij

Mijn naam is Jan Valkenburg. Sinds 2010 werk ik met honden. Nadat ik de HUS opleiding bij de Martin Gaus academie heb afgerond, ben ik begonnen met mijn eigen honden-uitlaatservice. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en ik heb er heel veel van geleerd. Ik had altijd een roedel van maximaal 10 honden bij me die ik zonder problemen los liet lopen. En door hun onderlinge gedrag te observeren heb ik inmiddels een zeer groot inzicht in de lichaamstaal van honden ontwikkeld.

Gedurende deze tijd heb ik ook veel klanten gehad die problemen hadden met hun hond. Mensen vroegen mij steeds vaker om hulp als de hond zich misdroeg. “Help mijn hond is agressief”, “help mijn hond heeft verlatingsangst”, “help mijn hond trekt aan de riem”. Ik heb toen veel mensen goed kunnen begeleiden en de vraag werd steeds groter. Ik merkte dat ik dit deel van mijn werk steeds leuker begon te vinden. Vooral het resultaat, als baas en hond elkaar weer vertrouwen en respecteren. Uiteindelijk heb ik besloten om mij volledig te gaan richten op het helpen van mensen met honden met probleemgedrag. Ik ben nu hondencoach, ook wel hondenfluisteraar genoemd en ik geniet er elke dag van.

 Hondenfluisteraar?

Door de term hondenfluisteraar denken veel mensen dat ik met honden kan praten. Ik communiceer echter op een andere manier met honden. Ik gebruik lichaamstaal en oogcontact om een hond iets duidelijk te maken en gebruik juist heel weinig worden. Deze vorm van communicatie is natuurlijk voor honden en dus veel begrijpelijker dan ‘mensentaal.’
Veel probleemgedrag ontstaat doordat mens en hond elkaar niet goed begrijpen. Ik geef u inzicht in de hondenpsychologie, vervolgens werken we samen aan een hechte band van vertrouwen en respect tussen jou en je hond.