Werkwijze

Er bestaan talloze vormen van probleemgedrag. Van trekken aan de riem tot agressie, van overmatig blaffen tot verlatingsangst. En ieder geval van probleemgedrag bij honden is anders en kan verschillende oorzaken hebben.

Om het probleemgedrag aan te pakken, kom ik bij u thuis langs voor een consult. Op deze manier kan ik de hond in zijn thuissituatie bekijken en het gedrag analyseren. Zodra ik de oorzaak achterhaald heb gaan we samen aan de slag om een plan van aanpak te maken. Mijn doel is altijd om u te laten zien hoe het probleemgedrag verholpen kan worden en u vervolgens handvatten te geven om zelf mee aan de slag te gaan. Op deze manier kan u zelf het leiderschap in handen nemen en ervaren hoe het voelt om een gebalanceerde en gehoorzame hond te hebben die u kan vertrouwen.

Om het gedrag van de hond om te buigen laat ik de hond zelf keuzes maken, hierdoor wordt het nieuwe gedrag meteen deel van het gedragspatroon en zal de hond zich makkelijker kunnen aanpassen. Geduld en herhaling zijn bij mijn methode de belangrijkste wapens. Door geduld te hebben en tijd te nemen zal de hond eerder door hebben wat er van hem verwacht wordt. Door vervolgens consequent de oefeningen te blijven herhalen zal de hond steeds vaker en sneller het gewenste gedrag laten zien.